dimarts, 6 de gener del 2009

Com a casa...


Ara mateix vivim en una bombolla de benestar, de ideals, de cultura que ens anima i dóna forces per a començar unes experiències que encara estan per venir. Ens situem a la ciutat de Mazatenango en el Departamento de Suchitepequez, dins una petita i acollidora casa que ens cedeix l'associació ADEHGUA (Associación por los Derechos Humanos de Guatemala). En aquest espai hem tingut l'oportunitat de conèixer a persones interessades per la seva realitat i amb la intenció de fer una acció que millori el seu entorn. Això ens ha donat pistes de com engegar el nostre petit projecte, a la vegada ens han donat a conèixer petites indicacions per moure'ns per la diversitat d'aquest país.

En pocs dies hem pogut fer de tot, des de cantar, jugar, compartir, conèixer, fer assembles fins moure'ns per la ciutat i anar a comprar sols al mercat. És un país on en un sol dia pots veure fins a deu pistoles i tres fussells. Però no es queda aquí la gent se'ns acosta tímidament i ens demana d'on som i què fem, després ens donen la benvinguda i amablament ens ofereixen la seva ajuda.
Aquests dies sense la presència de cap representant de l'universitat ens ha permès evolucionar com a grup i comprendre'ns millor. La veritat és que estem sorpresos de nosaltres mateixos. Vivim moments d'eufòria com moments de cansament.
Comencem a atrevir-nos a provar productes i aliments d'aquesta terra, sobretot hem menjat força papaya perquè al principi teniem problemes de restrenyiment. Ara podem dir que ja ho tenim solucionat, tots hem passat a fer una visita al lavabo.


La nostra cançó oficial de viatgers i de temps lliure és la BAMBA, i el nostre transport bàsic és el Minibús, que en una furgoneta de 7 places hi arriben a entaxonar fins a 22 persones. El seu lema és "En la calle soy tu amigo, en el bus eres mi cliente". Fer servir aquest transport que a vegades et deixa davant la porta de casa et costa 0'125 euros que són 1'25 quetzales.
Com veieu les coses van molt bé i demà ens embarquem en una realitat ben diferent. Ens crea una nova sensació de curiositat, intriga i com sempre un miler de emocions que ens embaeixen que ens ajuden a crèixer i que ens ajudin a construir un camí junts.